Gyere evezni, próbáld ki a sárkányhajózást!
Az A-HÍDragon sárkányhajó evezős csapat lányok-fiúk jelentkezését várja, akik érdeklődnek a sárkányhajózás iránt, lelkes tagjai akarnak, és tudnak lenni egy elszánt, és vidám csapatnak, és szívesen vennének részt hazai, akár nemzetközi megmérettetéseken.
Csapatépítés sárkányhajóval
Nincs még egy olyan csapatsport, mint a sárkányhajózás, amely olyan közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd.
A sárkányhajózás története

Első Sárkányhajó versenyem

Engedjétek meg, hogy bevezetőként elmeséljemhogy kezdtem el SárkányhajózniMindehhez vissza kell tekinteni - persze csak pár mondat erejéig – 2010-re. Ebben az évben

 

testvérem elhívott minket egy Hernád – túrára. A Hernád folyóról annyit kell tudnihogy gyors folyású bedőlt fákkal és zúgókkal tarkított medrűamin Mi kezdőként megpróbáltunk lejutni az életünkértküzdve (nem túlzok). Az első 16 km után – szégyen vagy sem – én sírva szálltam ki a túrakenubólAkkor elhatároztamhogy hajónál kisebb vízi járműbe soha többet nem ülök be.
Teltek a hónapok és a baráti körömbe egyre többen meséltékhogy ilyen – olyan víztúrán voltak és milyen szuper volt, emellett még a kollégák is meséltek történetekethogy milyen  a sárkányhajózásfejek a csapattagokizgalmasak a versenyek stb Ekkor elkezdtem gondolkoznihogy ha ennyi ember jól érzi magát evezés közbenakkor ez nem is lehet olyan rosszmiért ne fussak neki még egyszer.
Idén januárba jött a toborzás a csapatbaJelentkeztem és februártól elkezdtem járni edzésekre. A jelentkezéskor jeleztemhogy egyelőre csak a félelem legyőzése érdekében jelentkezem. A téli szezonbantanmedencés és erőnléti edzések voltakMárcius volt, hogy először beleültem a sárkányhajóba a Ráckevei – Duna ágonRéka, a csapatkapitány megkérthogy hátulra üljek (szerencsére), mert ott kevésbé fogom a nálam sokkal erősebb éstapasztaltabb csapattagokat zavarni az ügyetlenkedésemmel – persze ezt csak én gondolomAz első élő vízi edzésen nagyon izgultamhogy milyen rossz élmények/érzések törnek elő belőlemSzerencsére nagyon kellett koncentrálnom ahelyes mozgásraezért nem volt időm azzal foglalkoznihogy féljekPartraszálláskor remegett kezem-lábam.  A 4-5. élő vízi edzés után kitűztem magamnakhogy egy versenyen is kipróbálnám magamjeleztem is a csapat feléEz lett aSárkányhajó Roadshow bajai állomása 2012. június 30-án.
Erre a versenyre családommal már előző nap leutaztunk és az egész hétvégét ott töltöttükSzombat reggel ébredéskor éreztükhogy ma sem fogunk fázni. A csapatok már 8 körül elkezdték elfoglalni a saját sátraikat. A verseny 10-korkezdődött.  Az A-Hídragon csapata a baráti/céges csapatok kategóriájában indultvalamint a Pink Ko - A – LA csapata, a női futamban egy másik csapat lányaival közösen (erről lentebb írok bővebben). Az első futam előtt volt egy közösbemelegítésmajd kezdődtek a futamokAz előfutamunk 10:20 kor kezdődöttNagyon izgultamUtólag bevallomamíg be nem ültem a hajóba remegett a kezemAmíg feleveztünk a rajtvonalhoz bemelegítettünk és elvégeztünk néhányrajtgyakorlatotaddigra elmúlt a remegésem és megpróbáltam teljes erőbedobással a versenyre koncentrálni.  Nem volt ez máshogy a középfutamban semMindkét futamban a  II. helyen értünk célba.
 A-Hídragon csapata
 
   A-Hídragon csatakiáltás
Ebédszünetben jetski bemutatóval és lasszóúszás versennyel szórakoztatták a szervezők a nagyérdeműt.
Kora délután következett a női csapatok előfutama. A Pink Ko – A – La csapata három KolóniaA-Hídragon és Lapátolók csapat lányaiból áll (ebből kifolyólag nekünk van a legnagyobb szurkolótáborunk). A női csapatba való evezés a versenyhetén derült kimivel a Lapátolók csapata nem vett részt a versenyen így nem volt ki a létszám. A céges közép futam után gyors póló cserére volt csak időnkmert már indult is az előfutam.  Ebben a lányokkal elsők lettünk.

  Pink Ko – A – La csapata

Ezek után sem volt túl sok időnk pihennimert már szólították az A-Hídragon csapatát a döntőreNagyon kemény döntőre számíthattunkaz is volt. Bele tettünk apait-anyait, de sajnos csak a 4. helyre volt elég.
nyílt női döntő előtt volt egy kevés időnk pihenni és rákészülni a végső összecsapásra a lányokkalNagyon szoros és kemény verseny volt, de sikerült megkaparintanunk a dobogó második fokátÚgy gondolom az első versenyemen ennélnagyobb „ajándékot” el sem tudtam volna képzelniBevallommikor Réka mondtahogy indulni fogok a lány csapatba volt bennem egy kis félszhogy nehogy hátráltassam a csapatotAz eredmény szerencsére nem ezt mutattaNagyonörültem.
  A dobogó II. fokán
Ekkora már igen csak benne voltunk a délutánba jöhetett egy kis pihenés. A bajai roadshow zárásaként és levezetéseként délután 5 körül indultak a 2000 méteres futamok. Ha esetleg ekkora volt olyanaki még nem fáradt el, a végérebiztosan kapkodta a levegőtKemény küzdelem volt ez is, ebben is a 4. helyen végeztünk.
Összefoglalva ezt a napotszerintem magunkhoz képest  időeredményeket és teljesítményt nyújtottunk.  Elmondhatomhogy szuper érzés egy ilyen csapat tagjának lenniNagyon nagyon elfáradtam. De ez erről szól! 
következő versenyünk 2012. július 28-án lesz Kecskemétenazt hiszemmondhatom a csapat nevében hogy szeretettel vesszük ha jöttök szurkolni a még jobb teljesítmény érdekében.
Végül kedvcsinálóként néhány pillanatkép a csapat életéből:
  Pihi
 Koncentráció…
  Lazulás
   a védelem