Gyere evezni, próbáld ki a sárkányhajózást!
Az A-HÍDragon sárkányhajó evezős csapat lányok-fiúk jelentkezését várja, akik érdeklődnek a sárkányhajózás iránt, lelkes tagjai akarnak, és tudnak lenni egy elszánt, és vidám csapatnak, és szívesen vennének részt hazai, akár nemzetközi megmérettetéseken.
Csapatépítés sárkányhajóval
Nincs még egy olyan csapatsport, mint a sárkányhajózás, amely olyan közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd.
A sárkányhajózás története

Sárkányhajó verseny, évadtáró

A 2010-es év utolsó megmérettetésére október 9-én, Csepelen került sor

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által megrendezett országos bajnokságon.A reggel elég csípős volt, bizony 9 órakor, amikor gyülekezni kezdtünk a helyszínen, még elkelt a pulóver, de néhány óra múlva gyönyörű napsütésben volt részünk, ami elűzte reggeli morc hangulatunkat. Szép számmal jelentek meg a versenyezni vágyók.

Csapatunk a szabadidős kupa kategóriában indult, 200 m-es távon. 14 csapat versenyzett ebben a kategóriában, 9-en jutottak tovább a középdöntőbe, majd ezek közül került ki a 3 A döntős és 3 B döntős hajó. Sajnos ezen a napon az A-HÍDragonnak nem sikerült jól szerepelni, vagyis leszerepeltünk. Nem az erőnléttel volt baj, mindenki igyekezett, de nem volt megfelelő a koncentrációnk, szétestünk.

Sárkányhajó verseny, évadtáróEz egy olyan sportág, ahol igazi csapatmunka folyik, csak akkor lehetünk eredményesek, ha mind a 22-en egyszerre mozdulunk, egyszerre lélegzünk. Itt alapelv, hogy EGYSÉGBEN AZ ERŐ.

Csalódottságomat enyhítette a női csapattal elért eredményünk. Első ízben kaptak lehetőséget a női versenyzők, hogy összemérjék erejüket, a korábbi versenyeken csak vegyes csapatok indulhattak. A 4 „ellenséges” csapat leányzóiból spontán alakult KOLÓnia Sárkányai névre keresztelt csapattal sikerült összelapátolnunk egy 3. helyet (erről külön cikkben olvashattok). Így nekünk (négyen szálltunk be ebbe a női „válogatottba” az A-HÍDragonból) legalább volt valami sikerélményünk, de a többieknek sincs okuk szomorkodni, elvégre nem lehet mindig győzni (teret hagyunk néha másoknak is J), és különben is a részvétel a fontos.

Szurkolóinknak pedig ígérjük, hogy nem okozunk több csalódást, ugyanis megkezdtük a felkészülést a következő szezonra, keményen dolgozunk, hogy tavasszal a legjobb formánkat hozzuk.